Een druppel rozenwater

Zoete recepten uit Noord-Afrika, het Midden-Oosten en de Mediterranée

Zalige zoetigheid uit de Arabische keuken

Nadia en Merijn – bekend van hun Arabia-kookboeken – speuren in hun
nieuwste boek naar het lekkerste zoet uit Noord-Afrika, het Midden-Oosten en de
Mediterrannée. En dat is een heel ander zoet dan de Franse en Angelsaksische
patisserie. Hun zoet is doordrenkt van honing, oranjebloesemwater en rozenwater
en bevat amandelen, pistache, citroen en sinaasappel. Nadia en Merijn houden
van de klassiekers, maar geven er graag hun eigen draai aan. Denk aan
Dadelwalnootkoekjes met rozenwater en kaneel, Semolinacake met pekmez en
walnoten, Rozenjelly met amandelen, Pistachemarsepein met ricottavulling en Abrikozenmelkijs met pijnboompitten. Zoetigheid was nog nooit zo verleidelijk.


Auteur

Merijn Tol en Nadia Zerouali

Druk

Formaat

17,5 x 20,5 cm

Omvang

160 pag.

Illustraties

kleurenfoto's

Uitvoering

gebonden

Prijs

€ 17,95

ISBN

9789059566453

NUR

440

Uitgever

Fontaine Uitgevers

Verschijnt/verschenen

10-2015
Bestel Download cover


Merijn Tol en Nadia Zerouali schrijven al jaren over de Arabisch mediterrane keuken. Ze reisden van Marokko tot Libië, Sicilië en Andalusië en van Syrië en Libanon tot Palestina en Sardinië om de invloed van de Arabische keuken zelf te proeven en met lokale vrouwen in de keuken te koken. Het resultaat lees je in hun eerder verschenen boeken Arabia, Bismilla Arabia, Arabia bij je thuis en VIVA Arabia. Marokkaanse vrouwen spelen de hoofdrol in Nadia’s Melk & Dadels en Merijn is tevens culinair redacteur van delicious. Ook zijn ze bekend van hun programma op 24kitchen.