Delicieus

De fijnste patisserie van Parijs

Met een woord vooraf van Pierre Hermé

De Franse banketbakkers hebben een eer hoog te houden als het gaat om traditioneel gebak. Hun recepten zijn van generatie op generatie doorgegeven, vaak vele eeuwen lang. Hun desserts zijn pure liefdesbetuigingen, teder en zoet. De Franse patissiers worden om die reden door alle liefhebbers van zoetigheden in Europa al sinds mensenheugenis op handen gedragen.


Auteur

Druk

Formaat

23 x 27,5 cm

Omvang

176 pag.

Illustraties

kleurenfoto’s en -illustraties

Uitvoering

gebonden met stofomslag

Prijs

€ 27,95

ISBN

978 90 72975 07 2

NUR

440

Uitgever

FONTAINE UITGEVERS I.S.M. LANNOO

Verschijnt/verschenen

september 2010/ Uitverkocht!

In de pers

Leven in Frankrijk

Bestel


Delicieus is een tongstrelende reis door de tijd. Het prikkelt uw zintuigen en laat u watertanden. Ga mee op ontdekkingsreis naar de smaken van weleer, smaken die u terugvoeren naar mooie herinneringen: bijzondere verjaardagen, logeerpartijtjes bij grootouders waar u heerlijk werd verwend, feestelijke diners of zonovergoten picknicks.
Dit boek laat u de textuur, smaak en geur van typisch Franse patisserie opnieuw beleven. Eclairs, meringues, baba’s, taarten, croissants: ontdek hun geschiedenis, hun smaken, hun scheppers, de goede adressen om ze te proeven en natuurlijk de recepten om ze thuis te maken. Delicieus is de bijbel voor fijnproevers met een voorkeur voor zoetigheid.

Dit boek is door een collectief van specialisten geschreven. De belangrijkste medewerkers zijn de meester-banketbakkers die de geheimen van hun creaties onthullen, onder wie Philippe Andrieu, Pierre Hermé, Apollonia Poilâne en Stéphane Vandermeersch. Pierre Hermé, die ook het woord vooraf schreef, is de erfgenaam van vier generaties (banket)bakkers uit de Elzas en een boegbeeld van de moderne patisserie. Hij geniet wereldwijde faam om zijn creativiteit en vakmanschap en is auteur van een aantal succesvolle kookboeken.