Deeg

Met gratis dvd

Ontdek de wereld van deeg via deze fraaie collectie eenvoudige broden, oogverblindend in beeld gebracht door Jean Cazals.


Auteur

Richard Bertinet

Druk

1e Druk

Formaat

22,5 x 25,5 cm

Omvang

160 pag.

Illustraties

kleurenfoto’s

Uitvoering

gebonden met stofomslag

Prijs

€ 24,90 met gratis dvd

ISBN

978 90 5956 229 5

NUR

440

Uitgever

FONTAINE UITGEVERS

Verschijnt/verschenen

Uitverkocht!
Bestel


In dit boek rekent Richard Bertinet af met de mythe dat brood bakken moeilijk, ingewikkeld en tijdrovend is, en niet in te passen is in ons jachtige bestaan. Hij laat zien dat het bakken van eenvoudig brood tijdens de voorbereidingen van de maaltijd in feite net zo gemakkelijk en vanzelfsprekend is als het opentrekken van een fles wijn. In Deeg vormen vijf basisdeegsoorten het uitgangspunt voor allerlei heerlijke en bijzondere broden en broodjes. Zo vormt wit deeg de basis voor broodstengels met olijven, kruiden en pecorino en pittige Marokkaanse broodjes; maak je met het olijfoliedeeg focaccia met grof zout en rozemarijn of zelfs een soepkom van brood. Van bruinbrooddeeg worden maanzaadsterren of abrikozen-haverbrood gemaakt, van roggedeeg het rode-uienbrood met spek. Zoet deeg is de basis voor spannend sinaasappelbrood met munt… de mogelijkheden zijn letterlijk onbegrensd.
Op de bijgevoegde dvd toont Richard in 30 minuten de eenvoudige technieken om brood te maken. ‘Richard Bertinet, een meester in zijn vak, deelt zijn kennis met anderen. Dit supergebruiksvriendelijke boek (…) kan je visie op brood voorgoed veranderen.’ Tom Norrington-Davies, The Telegraph