DE WILDE KALENDER

Bijzondere smaken uit streek en seizoen

Handzame gids van alle lokale en (wilde) delicatessen van eigen bodem

Meidoornbloesem, heidehonig en Oosterscheldekreeft – ons land heeft terroir. De Wilde Kalender geeft een vierseizoenenoverzicht van lokale delicatessen als bloemen, fruit, groente en kruiden. Maar ook van paddenstoelen (de veilige), noten, bomen (!) en zelfs vlees, vogels en vissen. Hoe smaakt het? Waar groeit het? Wanneer is het te plukken of te oogsten en waar is het te koop? Seizoensgebonden eten uit de regio is niet alleen gezond, duurzaam en betaalbaar, maar vooral erg lekker. Met praktische tips, recepten en veel wildplukinformatie. De Wilde Kalender is een handig naslagwerk voor de duurzaam-bourgondische (hobby) kok die eens wat anders wil dan ingevlogen sperziebonen uit Afrika van de supermarkt. Op naar het bos, de poelier, de moestuin en de viskraam op de markt!


Auteur

Elsje Bruijnesteijn

Druk

Formaat

14,7 x 21 cm

Omvang

128 pag.

Illustraties

tekeningen

Uitvoering

integraalband

Prijs

€ 16,95

ISBN

9789059565982

NUR

440

Uitgever

Fontaine Uitgevers

Verschijnt/verschenen

04-2015
Bestel Download cover Inkijkexemplaar


Elsje Bruijnesteijn is (culinair) schrijver, fotograaf en archivaris. Zij schrijft op haar blog en in haar boeken over lekker eten zonder E-nummers en ingewikkelde recepten – dieetgoeroes en pakjes laat ze ook graag voor wat ze zijn. Inspiratie haalt zij liever uit oude kookboeken en culinaire tradities van andere culturen. Elsje Bruijnesteijn schreef tevens mee aan Liever Lokaal.

 

Over Liever Lokaal:

‘Ik raad iedereen aan dit boek in de keuken bij de hand te houden en het regelmatig door te bladeren. De tips en trucs die erin staan, helpen ons beter te eten en – uiteindelijk – beter te leven in onze eigen omgeving.’ Carlo Petrini, voorzitter Slow Food Internationaal