De wereld in spellen

Een atlas vol unieke spelborden

Bijzondere verzameling reisspellen mét spelregels

Soms is het spelen van een spel een serieuze aangelegenheid en zeker niet geschikt voor kinderen. Vanaf het einde van de 17e eeuw verschijnen er prachtige geografie- en reisspellen. Deze spellen

waren heel populair, werden gespeeld door volwassenen en vaak om geld. Veel van deze spellen waren gebaseerd op het Ganzenbord, het zijn reizen vol obstakels.

De wereld in spellen is een prachtige verzameling geografie- en reisspellen mét spelregels. Reis door het Londen, Parijs of Manhattan van de 19e eeuw. Blus de branden in Amsterdam, ga naar het circus

in Tokio of reis met de Spoetnik rond de aarde. Je kunt de spellen spelen, maar je kunt natuurlijk ook gewoon kijken. Dan is het immers nooit afgelopen.


Auteur

Ernst Strouhal

Druk

Formaat

24 x 32 cm

Omvang

72 + 128 pag.

Illustraties

kleurenfoto's

Uitvoering

gebonden

Prijs

€ 39,95

ISBN

978 90 5956 697 2

NUR

400

Uitgever

Fontaine Uitgevers

Verschijnt/verschenen

10-2016
Bestel Download cover


Ernst Strouhal (1957) is auteur en hoogleraar aan onder andere de Universiteit voor Toegepaste Kunst in Wenen. Zijn liefde voor spellen toont zich niet alleen in zijn boeken: hij verzorgt ook een wekelijkse column over schaken in Der Standard. In 2010 won hij de Österreichischer Staatspreis für Kulturpublizistik en werd geroemd als ‘een van de elegantste en slimste essayisten van het land’.