De ultieme ‘puffy’ pancakes

Auteur

Druk

Formaat

Omvang

Illustraties

Uitvoering

Prijs

ISBN

NUR

Uitgever

Verschijnt/verschenen



Puffy Pancakes   
Uit: Home made zomer van Yvette van Boven
Bestel het boek hier

voor een flinke stapel van 20 stuks
250 gram bloem
snuf zout
20 gram bakpoeder
1 eetl. suiker
100 gram boter, in klontjes + extra om ze in te bakken
350 ml melk
1 zakje vanillesuiker of 1 theel. vanille-extract 2 eieren, losgeklopt

voor het serveren
200 gram frambozen
200 ml crème fraîche
wat witte basterdsuiker om erover te strooien

Meng in een grote kom de bloem met het zout, het bakpoeder en de suiker. Smelt in de tussentijd de boter in de melk in een steelpannetje op het vuur. Voeg de vanille daaraan toe.
Giet het warme melk-botermengsel al kloppend bij de bloem in de kom toe en roer tot er geen klontjes meer zijn. Klop dan de eieren erdoor.
Verhit een klontje boter in de koekenpan, giet met een soeplepel 3 scheppen beslag in de pan allemaal iets uit elkaar, zodat u drie kleine pannenkoekjes hebt.
Keer ze na ongeveer 3 minuten of wanneer er gaatjes in het oppervlak ontstaan en bak ze nog een minuut of twee aan de andere kant.
Serveer ze met frambozen, crème fraîche en wat witte basterdsuiker.