De smaken van Spanje

Claudia Roden, winnaar Johannes van Damprijs 2012

Claudia Roden, autoriteit op het gebied van de mediterrane, Noord-Afrikaanse en Italiaanse keuken, richt in dit standaardwerk haar scherpe blik met ongeëvenaard inzicht op de Spaanse gastronomie. De bekroonde auteur van klassieke kookboeken zoals A Book of Middle Eastern Food en De joodse keuken schreef ditmaal een hartstochtelijk en meeslepend boek over de rijkdom van de Spaanse eetcultuur, geïllustreerd met schitterende foto’s die het wezen van dat springlevende land en zijn keuken vastleggen.

 

 


Auteur

Claudia Roden

Druk

Formaat

9789059564633

Omvang

512 pag.

Illustraties

kleurenfoto's

Uitvoering

gebonden

Prijs

€ 44,95

ISBN

9789059564633

NUR

442

Uitgever

Fontaine Uitgevers

Verschijnt/verschenen

01-2013 / UITVERKOCHT!
Download cover Inkijkexemplaar


De smaken van Spanje is een onuitputtelijke schatkamer van gerechten die in de loop van de eeuwen van de ene generatie op de andere zijn overgeleverd: simpele tapas, verrukkelijke soepen, schaal- en schelpdieren, vlees- en wildgerechten, glorieuze paella’s, feestelijke bonengerecht en verfijnde desserts. Claudia Roden verkent klassieke maar ook minder bekende gerechten en bereist daarbij alle delen van het land: van Galicië tot Andalusië en van de Balearen tot de Canarische Eilanden. Ze schrijft over de amandelsmaak van Catalaanse romescosaus en over hét nationale gerecht bij uitstek: de met saffraan geparfumeerde Valenciaanse paella. Haar heldere, elegante en humoristische stijl is een genot voor de lezer.

De smaken van Spanje is alomvattend en tijdloos. Het is een van de belangrijkste boeken die in de afgelopen decennia over deze geweldige keuken verschenen zijn. Ook dit boek zal een klassieker worden – onmisbaar voor de liefhebber van de Spaanse en mediterrane keuken en voor elke serieuze kok.

Claudia Roden is geboren en getogen in Caïro. Zij voltooide haar vooropleiding in Parijs en studeerde later aan de kunstacademie in Londen. Met de publicatie van de bestseller A Book of Middle Eastern Foodin 1968 bracht Claudia Roden een revolutionaire verandering teweeg in de westerse waardering van de keukens van het Midden-Oosten. Sindsdien schreef Roden nog tien kookboeken, waaronder het veelgeprezen De joodse keuken en Duizend-en-één smaken en zij ontving vele prijzen voor haar werk.

– Ook van Claudia Roden: Duizend-en-een smaken