De smaak van Texel

Beeld van een eiland en werelds koken van Texelse bodem

Een kijkje in de keuken van het beeldschone Texel

• Wegens succes na 10 jaar geheel vernieuwd
• Vol recepten en info over streekproducten en bewoners
• Texel trekt jaarlijks meer dan 1 miljoen bezoekers (bron: VVV Texel)


Auteur

Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe en Tanja van den Berge

Druk

Formaat

250 x 280 mm

Omvang

256 pag.

Illustraties

met foto's en illustraties

Uitvoering

gebonden

Prijs

€ 39,95

ISBN

9789059568471

NUR

442

Uitgever

Fontaine Uitgevers

Verschijnt/verschenen

maart 2018

In de pers

‘Op Texel smaakt alles intens. Is het de zilte smaak, komt het door de trotse Texelaars die zoveel prachtigs creëren, zijn het de elementen van een eiland, wind en veel zon, of de korte lijnen en daardoor de versheid? In dit boek kunt u alles te weten komen over de smaak van Texel.’ – Peter Klosse

Bestel Download cover


Dit boek gaat over ondernemers, creatievelingen en vernieuwers. Over bekende en ervaren producenten en nieuwe generaties. Dit zijn de mensen die het eiland levend houden. Natuurkenners vertellen hoe belangrijk deze plek in het waddengebied is. We tonen de natuur van Texel, die zowel bewoners als gasten inspireert en onthaast. Ervaar het leven op een eiland, met wind, veel zon en lange stranden met eb en vloed. De beschutting van de bossen waarin je kunt dwalen en alles wat leeft in deze waddenwildernis. In dit boek zien we de vergezichten, de kronkelige fietspaadjes en de duinen met al hun kleuren. Het laat zien hoe rijk Texel is aan natuur, producten en wat voor mogelijkheden dat biedt. De auteurs koken wereldse gerechten met Texelse producten.

Annette van Ruitenberg is hoofdverantwoordelijke voor de receptuur, Ruth de Ruwe zorgt voor de prachtige foto’s en Tanja van den Berge tekent vele verhalen op van de Texelaars.