De smaak van de Wadden

De Wadden, het laatste stukje wildernis in Nederland. Wie krijgt er nou geen bijzonder gevoel als hij denkt aan de eilanden? Het leven is er anders, minder gejaagd en meer op elkaar, de zee en de natuur gericht. De bevolking leeft elke dag met eb en vloed, het gevoel van vrijheid, de zilte lucht en de producten die het eiland voortbrengt.


Auteur

Annette van Ruitenburg en Ruth de Ruwe

Druk

1ste

Formaat

24,5 x 28 cm

Omvang

256 pag.

Illustraties

kleurenfoto’s

Uitvoering

gebonden

Prijs

€ 39,95

ISBN

978 90 5956 339 1

NUR

440

Uitgever

FONTAINE UITGEVERS

Verschijnt/verschenen

april 2010

In de pers

Nederlands Dagblad, Leeuwarder Courant,Het Parool,Texelse Courant,Delicious,De Wieringer Courant,Dagblad van het Noorden, Fries Dagblad

Bestel Download cover


De smaak van de Wadden is een bijzonder kijk- en leesboek, dat de sfeer van de eilanden overbrengt. De natuur, de bijzondere aspecten van de Wadden, landbouw, visserij, historische en culturele achtergronden worden in beeld en tekst belicht. De eilanders die het gebied leefbaar houden, vertellen over de passie voor hun eiland. Het landschap is belangrijk voor de eilandbewoners en van degenen die ervan moeten leven. Het boek schenkt veel aandacht aan het culinaire erfgoed van de Wadden, zoals ambachtelijk gevangen producten uit zee en die van het land, die met respect voor de natuur zijn geteeld. Lokale producenten geven uitleg over hun werkwijze, koks van de eilanden bereiden een gerecht met streekproducten en geven hun receptuur prijs, zodat iedereen een vleugje ‘smaak van de Wadden’ in huis kan halen.