De smaak van de roos

met 70 recepten

Uniek boek met 70 zoete en hartige recepten met rozen, voorzien van de meest prachtige foto's van de bloemen zelf als de gerechten

Rozen werden door de eeuwen heen niet alleen gebruikt om huis en tuin te verfraaien, maar dienden ook als ingrediënt voor bijzondere gerechten en als geneesmiddel. Nog steeds is de etherische olie een van de belangrijkste oliën in de aromatherapie. Maar met die bijzondere rozenolie kunnen ook verrassend lekkere gerechten worden gemaakt.


Auteur

Diet Vergeldt

Druk

1ste

Formaat

20,5 x 25,5 cm

Omvang

128 pag.

Illustraties

kleurenfoto`s

Uitvoering

gebonden

Prijs

€ 22,95

ISBN

978 90 5956 397 1

NUR

440

Uitgever

Fontaine Uitgevers

Verschijnt/verschenen

UITVERKOCHT!
Download cover


De smaak van de roos geeft een kijkje in de geschiedenis van de roos en het gebruik door de jaren heen in de keukens van de Grieken en Romeinen, de Maghreb, het Midden-Oosten en China. Een keur aan recepten voor zoete en hartige gerechten volgt, zoals kleine snoeperijen, desserts als pannacotta, crème brûlée, ijs en gebak. De hartige rozenhapjes zijn ideaal voor een high tea, een buffet of als voorgerecht. Er wordt een speciaal hoofdstuk gewijd aan de rozenbottel en het boek sluit af met tips over het kweken van rozen. Deze schat aan informatie gecombineerd met de mooie foto’s van schitterende rozen en bijzondere gerechten maken dit boek een must voor elke rozenliefhebber.