De Romeinse keizers

Het leven aan het hof en op veldtocht

De keizers die vijfhonderd jaar Rome regeerden, behoren tot de beroemdste en beruchtste heersers uit de geschiedenis. Maar wat weten we over hun dagelijks leven, over de intriges en het bestuur? Hoe was de relatie met hun vrouwen, minnaressen, functionarissen en het leger? En hoe kwamen ze aan de macht?


Auteur

Michael Sommer

Druk

1ste

Formaat

19,2 x 25,4 cm

Omvang

208 pag.

Illustraties

ca. 200 kleurenfoto’s en -illustraties

Uitvoering

Gebonden met stofomslag

Prijs

€ 27,95

ISBN

978 90 5956 359 9

NUR

680

Uitgever

FONTAINE UITGEVERS

Verschijnt/verschenen

10-2010 / UITVERKOCHT!
Bestel Download cover


In De Romeinse keizers schrijft historicus Michael Sommer levendig en met kennis van zaken over de personen die het Romeinse keizerschap vorm gaven. In zeven hoofdstukken passeren de stichting van het rijk, de verschillende wegen naar de macht, keizerlijke bouwprojecten en keizerlijke veldtochten de revue.
Met talrijke citaten uit oude bronnen, speciale kaders waarin onderwerpen als het keizerlijk bestuur en keizerin Julia Domna worden belicht, een uitgebreid register en korte levensbeschrijvingen van alle keizers, schetst dit fraai geïllustreerde boek een gedetailleerd beeld van de Romeinse keizer en zijn wereld.

Michael Sommer promoveerde aan de universiteit van Freiburg en doceert oude geschiedenis aan de universiteit van Liverpool. Hij is een vooraanstaand expert op het gebied van het Romeinse keizerrijk. Hij publiceerde daarover in verschillende talen.