De primeurs

Wist u dat de kabeljauw de kolonisatie van Noord-Amerika heeft gestimuleerd? Dat Sint-Jakobsschelpen licht en donker kunnen onderscheiden door een vijftigtal groene oogjes langs de rand van de schelp? En dat een predikant uit Terneuzen de eerste was die aardperen in Europa teelde? In De primeurs belicht culinair journalist Marc Declercq de achtergronden van bekende en minder bekende seizoenproducten. Hij vertelt over hun oorsprong, hun eigenschappen en hun gebruik in de keuken. Patrick Caignau serveert er eenvoudige maar lekkere bereidingen bij.


Auteur

Marc Declercq

Druk

1ste

Formaat

20,8 x 27,8 cm

Omvang

408 pag.

Illustraties

kleurenfoto`s

Uitvoering

gebonden met stofomslag

Prijs

€ 49,95

ISBN

978 90 5956 268 8

NUR

440

Uitgever

FONTAINE UITGEVERS

Verschijnt/verschenen

09-2008 / Uitverkocht!
Bestel


‘Koken met primeurs zit in mijn genen. Met dit boek van Marc Declercq heb ik er een schitterende informatiebron bij. ‘Jonnie Boer, restaurant De Librije, Zwolle’ Bij elke nieuwe primeur krijg je inspiratie, honger en een gevoel vanuit je hart naar een nieuw gerecht!’ Sergio Herman, restaurant Oud Sluis, Sluis