De kracht van kennis

Geschiedenis van de wetenschap

De geschiedenis van de natuurwetenschap wordt vaak voorgesteld als een reeks briljante ingevingen, de beroemde eureka-momenten. Maar de waarheid is dat rivaliteit, macht, invloed en stom toeval elk een even belangrijke rol hebben gespeeld.


Auteur

Michael Mosley en John Lynch

Druk

1ste

Formaat

18,9 x 24,6 cm

Omvang

288 pag.

Illustraties

kleurenfoto’s en -illustraties

Uitvoering

gebonden met stofomslag

Prijs

€ 29,95

ISBN

978 90 5956 369 8

NUR

680

Uitgever

FONTAINE UITGEVERS

Verschijnt/verschenen

november 2010 / UITVERKOCHT!

In de pers

De Gelderlander

Download cover


De kracht van kennis laat zien dat grootse wetenschap tot stand komt wanneer briljante geesten en nieuwe ontdekkingen of instrumenten elkaars pad kruisen. Zonder de drukpers en het buskruit waren de ontdekkingen van de renaissance niet gedaan; de evolutietheorie dankt haar bestaan ten dele aan de uitvinding van de postzegel. We zien ook het menselijk gezicht van de zoektocht naar kennis: de broosheid en feilbaarheid, en ook het genie.

De kracht van kennis is een indringende geschiedenis van de natuurwetenschap. De auteurs volgen het spoor van de doorbraken en leggen de baanbrekende theorieën uit. Ze laten zien dat de ontdekkingen vooral werden ingegeven door de wereld buiten de laboratoria en door de persoonlijkheid van de wetenschappers zelf – hun ambitie, moed en vrees.

Michael Mosley won vele prijzen als producent van wetenschapsprogramma’s bij de BBC en presenteert tegenwoordig wetenschapsprogramma’s.
John Lynch is hoofd van de afdeling wetenschap bij de BBC en is een gelauwerd producent, regisseur en auteur.