De grond onder je voeten

De wereld aan je voeten: een boek van 2,5 meter

Auteur

Charlotte Guillain, Yuval Zommer

Druk

Formaat

25 x 32 cm

Omvang

20 pag.

Illustraties

Yuval Zommer

Uitvoering

gebonden

Prijs

€ 19,99

ISBN

978 90 5956 820 4

NUR

223, 276

Uitgever

Fontaine Uitgevers B.V.

Verschijnt/verschenen

februari 2018
Bestel Download cover


In dit ingenieuze prentenboek daalt de lezer vanaf de grond onder zijn voeten af naar de kern van de aarde. Aan de ene kant van de leporello staan alle lagen onder de stad  afgebeeld, van de stoep, het riool en de metro tot aan de aardkorst. Vervolgens gaat de reis aan de achterkant terug omhoog, via verschillende gesteentes, fossielen, konijnen- en vossenholen naar het groene gras. Onderweg is er van alles te zien en te leren.
Er zijn weetjes over geheimzinnige ondergrondse rivieren, stalactieten, archeologische vondsten en grondstoffen als steenkool en goud. Met heldere, grappige teksten en illustraties vol details is dit een boek voor urenlang plezier.

Over de auteurs:
Yuval Zommer studeerde als illustrator af aan het Royal College of Art in Londen, waar hij woont en werkt. Na een succesvolle carrière in de reclamewereld volgt hij nu zijn hart en maakt kinderboeken.
Charlotte Guillain schrijft fictie en non-fictie voor kinderen en werd genomineerd voor de Roald Dahl Funny Prize. Ze woont in Oxfordshire, Engeland, met haar man en co-auteur Adam en hun twee kinderen.