De boon op het podium tijdens BonenBorrel

Auteur

Druk

Formaat

Omvang

Illustraties

Uitvoering

Prijs

ISBN

NUR

Uitgever

Verschijnt/verschenenTijdens een druk bezochte BonenBorrel in restaurant Las Palmas introduceerde chefkok Herman den Blijker maandag 11 mei jl. zijn nieuwe kookboek ‘Herman over Bonen’. Herman vond het hoog tijd dat Nederland de boon serieus neemt. Bonen zijn namelijk gezond, rijk aan een flinke dosis voedingsstoffen, maar vooral ook erg lekker. Daarmee zijn bonen volkomen gelijkwaardig aan dure superfoods, zonder dat ze je een rib uit je lijf kosten. Herman den Blijker biedt met zijn nieuwe kookboek recepten voor ieder moment van de dag, en voor ieder wat wils.

In Restaurant Las Palmas werd bekend gemaakt dat twee bruine bonen telers van groentefabrikant HAK Herman den Blijker persoonlijk wilden bedanken voor alle aandacht voor de Hollandse boon. In een filmpje onthulden zij het Herman den Blijker veld, een bruine bonenveld in Zeeland waarvan de opbrengst van de oogst in zijn geheel gedoneerd zal worden aan de Voedselbank in Rotterdam. Zeeland is de bakermat van de Nederlandse bruine bonen en kapucijners. In het kookboek Herman over Bonen is een speciaal hoofdstuk gewijd aan de Zeeuwse bonen en bijbehorende recepten.

In de BonenBorrel  ‘aftermovie‘ kunt u zien hoe het eerste exemplaar van Herman over Bonen uitgereikt werd door John Williams. De BonenBorrel werd bijgewoond door vele foodies, bloggers en BN’ers.