Dagboek van een gezonde wijndrinker

Wijn is in ons land op het lijstje van noodzakelijke boodschappen beland. Dit overigens niet alleen omdat het lekker is, maar ook vanwege de positieve invloed die wijn heeft op het lichaam.

Na het verschijnen van Wijnreis door mijn lichaam kreeg wijnschrijver Harold Hamersma talloze vragen van lezers over de positieve effecten van matige wijnconsumptie. Hamersma is zich blijven verdiepen in de wetenschappelijke publicaties over de invloed van wijn op onze gezondheid. De conclusies die hij trok en zijn persoonlijke ervaringen met al het goede van wijn hebben ertoe geleid dat hij nu dit Dagboek van een gezonde wijndrinker heeft geschreven. Het boek biedt een luchtig tegenwicht aan alle negatieve geluiden over wijn en presenteert verrassende inzichten voor al diegenen die van wijn houden en gezond willen leven.

Over de auteur:
Harold Hamersma heeft een bovengemiddelde belangstelling voor wijn. Als wijnschrijver voor onder andere NRC Handelsblad, Het Parool en als auteur van de wijnkoopgids De Grote Hamersma bedraagt zijn jaarquotum rond de 8.000 flessen.

Dit bericht is geplaatst in Cadeauboeken & meer, Culinair, Geschiedenis & cultuur. Bookmark de permalink.