Dit boek is gezond

Over gezondheid wordt helaas veel onzin verteld en geschreven. En die verwarring komt niet alleen door berichten uit de media. Tijn Elferink, zelf werkzaam bij een zorgverzekeraar, wist niet meer wat hij moest geloven en besloot zelf op onderzoek te …
Lees verder


Fever-Tree – De kunst van het mixen

Een verfrissende gin-tonic bestellen in Nederland en België is inmiddels net zo gewoon als een biertje of een glas wijn. Ook thuis maken we steeds vaker een feestelijke mix, compleet met crushed ice en garnering. Het Britse merk Fever-Tree werd …
Lees verder


Vegetarisch het jaar door

Steeds meer mensen eten geheel of gedeeltelijk vegetarisch. Chef-koks als Yotam Ottolenghi en ook Anna Jones bewezen dat koken zonder vlees niet alleen gezond en simpel is, maar ook nog eens superlekker. In Vegetarisch het jaar door geeft Anna Jones …
Lees verder


De keuken an A tot Z

De keuken van A tot Z brengt je op ontelbare ideeën voor het bereiden van 250 verse ingrediënten, zoals groenten, vlees, vis en fruit. Van aardappel tot zeekraal en van aardbei tot zwarte bes: bij elk ingrediënt dat in dit …
Lees verder


Op 6 september verschijnt de nieuwe Yotam Ottolenghi: SIMPEL

Eenvoud? Het lijkt onwaarschijnlijk bij een kookboek van Yotam Ottolenghi, maar zijn nieuwe kookboek SIMPEL staat vol met eenvoudig te bereiden gerechten, zonder af te doen aan de typische Ottolenghi-smaak of verrassing. Van avocadoboter op toast met tomatensalsa, heerlijke saffraan-mosterdscones …
Lees verder


delicious. Het zoetboek!

De redactie van het kooktijdschrift delicious. komt met een nieuwe topper-in-de-dop: de serie kleine kookboeken wordt dit voorjaar uitgebreid met Hét Zoetboek. Van heel snelle en easy gerechten – een zoet toetje doordeweeks of delicious.hapje bij homemade chocolademelk – tot …
Lees verder


Sterrenchef Pascal Jalhay tekent bij Fontaine Uitgevers

IN FEBRUARI 2019 VERSCHIJNT HET LANGVERWACHTE KOOKBOEK VAN CHEF PASCAL JALHAY Het boek is een culinaire ode aan de Indische keuken van toen én nu. PASCAL JALHAY zal in het boek zijn visie op de Indische keuken geven en de …
Lees verder


La Place Huisgemaakt

In Huisgemaakt vind je meer dan 150 van de allerlekkerste gerechten die worden geserveerd in La Place. Het zijn simpele en makkelijk te maken recepten voor elk moment van de dag. Eet eens een sandwich met kruidenkaas, beenham en ei …
Lees verder


Andina

De Peruaanse keuken is een van de modernste en tegelijkertijd oudste keukens ter wereld. Het hart van deze keuken ligt in het Andes-gebergte. Dit is de streek waar de moeder en grootmoeder van Martin Morales vandaan komen. Morales verzamelde traditionele …
Lees verder


Hete kolen compleet

Steeds meer mensen koken met de kamado, een Japanse kleioven zoals de Big Green Egg, de Kamado Joe en de Primo. Dankzij de techniek van de kamado kan dat het hele jaar  door, ongeacht het Hollandse weer. Hete kolen compleet, …
Lees verder


Made at home

Locatelli’s nieuwste boek, Made at Home, is een kleurrijke verzameling van de gerechten die de onvolprezen meester van de moderne Italiaanse keuken dagelijks deelt met familie,  vrienden en zijn ‘andere’ familie, het team van het vermaarde Londense restaurant Locanda Locatelli. …
Lees verder


De Grote Hamersma Bio

Het biowijngaardenieren zit in de lift. En die is in een hoog tempo verschillende etages gepasseerd zonder te stoppen. Wereldwijd is de afgelopen tien jaar het aantal hectaren waarop duurzaam wordt geproduceerd verdrievoudigd. Maar wat is nu precies biologische wijn? …
Lees verder


De smaak van Texel

Dit boek gaat over ondernemers, creatievelingen en vernieuwers. Over bekende en ervaren producenten en nieuwe generaties. Dit zijn de mensen die het eiland levend houden. Natuurkenners vertellen hoe belangrijk deze plek in het waddengebied is. We tonen de natuur van …
Lees verder


Het Heerlijke Noorden

Hoe heerlijk is het Noorden? Heerlijk, vindt Jacques Hermus. Hij reist, eet, drinkt en schrijft zich al bijna twintig jaar door de noordelijke provincies Friesland, Groningen en Drenthe. Van het rustige Vlieland tot de stomende studentenstad Groningen, van de Drentse …
Lees verder


Het nieuwe forest feast kookboek

In de magische wereld van The Forest Feast is elk samenzijn met vrienden en familie een reden tot feest. Of het nu een zomerse picknick, een lente- of midwinterfeest betreft, een gezellig doordeweeks etentje of een brunch. En wat te …
Lees verder


Brindisa

Brindisa is een begrip: in bijna 30 jaar tijd groeide het importbedrijf, dat uitsluitend werkt met de beste Spaanse etenswar en, uit tot een imperium met verkoop aan restaurateurs en particulieren. Brindisa heeft eigen winkels, restaurants en tapasbars in Londen …
Lees verder


De wandelende fijnproever

Wildplukken is de laatste jaren steeds populairder geworden, mede dankzij de aandacht voor duurzaam en biologisch eten en streekproducten. Ria Loohuizen was haar tijd ver vooruit en begon er ruim dertig jaar geleden al mee. Haar motivatie is de pure, …
Lees verder


Oogstkoken

Als het gaat om koken uit de moestuin is het tijdschrift Seasons al 25 jaar een begrip. Seasons viert dit zilveren jubileum met Oogstkoken. Een boek voor iedereen die van eerlijk  ten houdt. Het staat boordevol eenvoudig te maken, verrukkelijke …
Lees verder

Inkijkexemplaar
Eat Happy

Snel, lekker en ook nog gezond eten: Melissa Hemsley laat aan iedereen met weinig tijd zien hoe je dat doet! In Eat Happy geeft ze meer dan 125 eenvoudige recepten voor elk moment van de dag en talloze tips voor …
Lees verder

Inkijkexemplaar
Home Sweet Home

In Home Sweet Home – nieuw Iers comfort food grijpt Yvette van Boven terug naar de Ierse keuken: het land waar ze met haar Nederlandse ouders opgroeide, haar eerste hapjes at en haar liefde voor eten begon. Van oorsprong is …
Lees verder


Home Sweet Home XMAS

Een romantisch eerste ‘kerstje’ voor twee? Een lekker winters etentje? Of een kerst met de complete schoonfamilie over de vloer: met dit kerstkookboek van Yvette van Boven komt iedereen goed beslagen ten ijs. Home Sweet Home XMAS staat vol tips …
Lees verder


Het Wildkookboek

Hazenrug, fazantenbout, een wildzwijnhammetje of duivenborst. Voor dit boek reisde culinair journalist Jacques Hermus langs jagers en wildslagers, langs chefs en wijnmakers. In de Achterhoek, een van de mooiste streken van ons land, tekende hij recepten op van twintig chef-koks. …
Lees verder


Recepten uit Los Angeles

Welkom in Los Angeles. Ga mee op ontdekkingsreis door de stad en proef de Amerikaanse droom in 100 iconische recepten. L.A. is dol op gezond groentesap, maar kan ook niet zonder hamburger. Van breakfast burrito tot açaï bowl, van lobster …
Lees verder

Inkijkexemplaar
Diabetes type 2? maak jezelf beter – Het kookboek

Met het aanpassen van de leefstijl kun je diabetes type 2 voorkomen en zelfs omke- ren, lazen we al in Diabetes type 2? Maak jezelf beter. Met de opvolger van dit boek kan de lezer dit wetenschappelijk onder- bouwde stappenplan …
Lees verder


De grote Hamersma 2018

Goede wijn behoeft geen krans, maar wel een notering in De Grote Hamersma. Het allesomvattende jaarboek voor iedere wijnliefhebber is weer bijgewerkt met de nieuwe oogst. Ook dit jaar gingen Hamersma en Langereis op onderzoek uit bij supermarkten, slijterijketens, wijnspeciaalzaken …
Lees verder


De kleine Hamersma 2018

Alle betaalbare wijnen in een handige en betaalbare gids: Hamersma en Langereis beschrijven ze in dit boek. De Kleine Hamersma is er voor iedereen die wil weten welke wijn hij het beste kan kopen (en waar) voor € 7,50 of …
Lees verder


Simpel!

Sommige mensen vinden koken moeilijk of ingewikkeld. Of hebben een hekel aan de afwas. Speciaal voor hen schreef Stéphane Reynaud het kookboek Simpel!; om te laten zien dat het niet moeilijk hoeft te zijn en dat je ook heerlijke dingen …
Lees verder


delicious. Altijd feest

delicious. nodigt je uit aan tafel. Met op het menu op het oog indrukwekkende, maar qua werk heel haalbare recepten om te bereiden voor de mensen van wie je houdt. Of het nu gaat om lange, luie brunches, strandfeestjes of …
Lees verder


Eet je fit

Tegenwoordig bieden we onze spieren en hersenen veel minder afwisseling en uitdaging dan in de tijd van onze verre voorouders. De Feesten & Vasten-leefstijl is erop gericht dat we onszelf weer blootstellen aan prikkels en schaarste en daardoor ons lijf en onze hersenen uitdagen om te ‘overleven’. …
Lees verder

Inkijkexemplaar
Sweet

In Sweet legt Yotam Ottolenghi – de man die kleur bracht op onze borden met zijn extravagante mix van krachtige, veelal Midden-Oosterse smaken, eenvoudige gerechten en een gul gebruik van kruiden – zich toe op zoete gerechten. Het resultaat is goddelijk. Van panna cotta tot pavlova …
Lees verder


Heerlijk simpel

‘Wauw, is het echt zó simpel?’ Dat krijgt Janneke Philippi vaak te horen als mensen haar recepten hebben bereid. Het is wat de recepten van Janneke kenmerkt: ze zijn altijd eenvoudig en toegankelijk en vooral héél lekker. In dit boek heeft Janneke zo’n 100 van die …
Lees verder


De keuken van Corsica

De recepten in dit kookboek zijn als Corsica zelf: zonnig, geurig, kruidig, authentiek, veelzijdig en een beetje ruig. Wijnhandelaar en fijnproever Nicolas Stromboni laat ons op een persoonlijke en ongedwongen manier kennismaken met alle smaken van zijn geliefde ‘eiland van de …
Lees verder

Inkijkexemplaar
Hete rook

Heet roken is een traditie die bij ons, in Noordwest-Europa, vooral met vis wordt geassocieerd: denk aan gerookte zalm en makreel. In Amerika is een mengvorm ontstaan van die Europese traditie en de lokale manier van grillen en langzaam garen …
Lees verder

Inkijkexemplaar
delicious. Hét visboek!

In delicious. hét visboek! staan maar liefst 100 recepten: van kibbeling met remoulade, vispie, gegrilde oosterscheldekreeft en de befaamde garnalenkroketten tot gestoofde octopus, visstoofpot, gegratineerde mosselen en de lekkerste scheermessen en kokkels van de bbq. Van heel makkelijk tot vis voor …
Lees verder

Inkijkexemplaar
Dagboek van een gezonde wijndrinker

Wijn is in ons land op het lijstje van noodzakelijke boodschappen beland. Dit overigens niet alleen omdat het lekker is, maar ook vanwege de positieve invloed die wijn heeft op het lichaam. Na het verschijnen van Wijnreis door mijn lichaam …
Lees verder


Groente en fruit

Wat is er fijner dan een markt? Vaak is de markt al van verre te zien: onder een paar bomen vormen de kraampjes met hun tentdaken gangpaden op het plein. Daar liggen knalgele citroenen, rode en gele uien, sinaasappels, kolen, …
Lees verder

Inkijkexemplaar
Souq

Stel je een zomerse zondagmiddag voor. In de schaduw zit je met familie en vrienden aan gedekte, lange tafels die vol heerlijke mezze staan. Van karaffen met arak en citroenlimonade, verse amandelen en schaaltjes zijdezachte hummus tot gefrituurde kibbehballetjes en …
Lees verder

Inkijkexemplaar
Dit is een boek over bier

‘Doe mij maar een biertje!’ Dat is makkelijk gezegd, maar tegenwoordig niet meer zo makkelijk gedaan. Want welk bier wil je dan precies? Zoveel bieren, zoveel brouwers, zoveel keus… Dit boek zal je bij deze keuze helpen. Het is bedoeld …
Lees verder

Inkijkexemplaar
Lekker beter

Bekijk hier alvast 6 gemakkelijke recepten uit Lekker beter.  Hoe kom je van die dip na een maaltijd af? Wat kun je tijdens het studeren het best eten om je concentratie langer vast te houden? En waarom nemen sporters altijd …
Lees verder

Inkijkexemplaar
Puur India

In haar eerste boek Made in India liet Meera Sodha ons al kennismaken met een frisse en verrassend maakbare kant van Indiaas eten. In Puur India laat zij eens te meer zien dat deze keuken allesbehalve bewerkelijk en ingewikkeld hoeft te zijn. De 130 recepten in …
Lees verder


Handboek voor de perfecte kip

Dat we met een grote boog om de plofkip heen moeten lopen weten we inmiddels allemaal. Maar hoe herken je een echte kwaliteitskip? Hoe krijg je thuis zo’n lekker krokant velletje voor elkaar? Hoe ontbeen en vul je stap voor stap een bout of hele kip? …
Lees verder

Inkijkexemplaar
Handboek snijtechnieken

Handboek snijtechnieken is een handboek voor de thuiskok voor een succesvolle bereiding van gerechten en het voorsnijden aan tafel.De volgende onderdelen komen aan bod:- het juiste gereedschap: welk mes voor welke bewerking?- Scherp blijven: hoe houd je keukengereedschap in topconditie?- …
Lees verder


Salades

In dit inspirerende boek zijn salades uit alle windstreken en voor elk uur van de dag verzameld. Als volwaardig hoofdgerecht of voor erbij, met alleen groente of juist met vlees of vis, met granen, pasta of noedels: er is een salade voor ieder dieet en …
Lees verder

Inkijkexemplaar
De keuken van Hartwood

Een jong, onverschrokken koppel besluit het drukke leven in New York achter zich te laten om hun droom te verwezenlijken. In een klein dorp op het Mexicaanse schiereiland Yucatán, tussen jungle en zee, creëren Eric Werner en Mya Henry een waar toevluchtsoord: een restaurant in de …
Lees verder

Inkijkexemplaar
Ons voedsel

De oermens had het maar makkelijk. Hij scharrelde al jagend, vissend en verzamelend zijn dagelijkse kostje bij elkaar. In de winter was het weliswaar iets moeilijker om in deze levensbehoefte te voorzien, maar het is niet te vergelijken met de …
Lees verder


Zeelust

Van Texel tot Zeeland; de Nederlandse kust heeft volop culinair genoegen te bieden. Denk niet alleen aan vis, oesters en kreeft maar ook aan Texels lamsvlees en Zeeuwse bolussen. In elke badplaats en ieder havenstadje zijn pareltjes van eetgelegenheden en speciaalzaken te vinden – maar waar …
Lees verder

Inkijkexemplaar
The Palomar

In dit kookboek zijn ruim 100 gerechten uit het moderne Jeruzalem verzameld, geïnspireerd door de rijke culturen van Zuid-Spanje, Noord-Afrika en de Levant. De recepten brengen niet alleen de intense, uitnodigende smaken uit de keuken van The Palomar tot leven, …
Lees verder

Inkijkexemplaar
De Kleine Hamersma 2017

Harold Hamersma is wijnschrijver voor o.a. NRC Handelsblad, Het Parool en Plus Magazine. Hij is gelauwerd met de Vinos de España Prijs voor de Pers. In 2013 is hij uitgeroepen tot meest invloedrijke Nederlander in de wijnbranche. Uit handen van …
Lees verder


De Grote Hamersma 2017

Harold Hamersma is wijnschrijver voor o.a. NRC Handelsblad, Het Parool en Plus Magazine. Hij is gelauwerd met de Vinos de España Prijs voor de Pers. In 2013 is hij uitgeroepen tot meest invloedrijke Nederlander in de wijnbranche. Uit handen van …
Lees verder


Brooklyn Bartender

Carey Jones woont in Brooklyn, is journalist en schrijft voornamelijk over eten en drank. Ze reist de hele wereld over om verhalen te schrijven over haar favoriete onderwerp: cocktails en sterke drank. Ze was hoofdredacteur bij de award winning website …
Lees verder


Ottolenghi. Het kookboek

Yotam Ottolenghi wist met zijn bestsellers als Plenty en Jeruzalem het gebruik van ingrediënten als sumak, za’atar en granaatappelpitten in het hele land op de kaart te zetten. Samen met Sami Tamimi is hij tevens eigenaar van een groep gelijknamige restaurants en winkels, met vestigingen in onder …
Lees verder

Inkijkexemplaar
Delicious.10 jaar

delicious. bestaat 10 jaar en dat wordt uitbundig gevierd in dit boek. Koken en eten met aandacht maakt het leven leuker en lekkerder, dus geeft delicious. je graag inspiratie om van elk eetmoment – van ontbijt tot diner – een …
Lees verder


Feest voor iedereen

Alexandra Besel is psychologe en natuurvoedingsdeskundige (in opleiding), maar telt geen calorieën. Haar modulaire stijl van koken is ontstaan doordat er ook in haar gezin allergieën en intoleranties war en. Ze heeft haar kookstijl aangepast zodat iedereen thuis mee kan …
Lees verder

Inkijkexemplaar
Keukendagboek II

Nigel Slater groeide op in Wolverhampton, kookt al vanaf zijn tiende en werkte vanaf zijn zestiende in restaurants. Hij belandde uiteindelijk in Londen, waar hij sinds 1993 voor The Observer schrijft over alles wat met eten te maken heeft. Daarnaast schrijft hij …
Lees verder


Samarkand

In dit boek wordt het beste uit de keukens van de etnische groepen die Samarkand door de eeuwen heen hebben beïnvloed, samengebracht: de Tadzjieks, Russen, Turken, Joden, Koreanen, Georgiërs, Armeniërs en de Oezbeken zelf. Twee vriendinnen – allebei reiziger en …
Lees verder


Bon appétit

François-Régis Gaudry is een Franse journalist. Hij is redacteur voor het weekblad L’Express en presenteert op zondagochtend het culinaire radioprogramma ‘On va déguster’ op France Inter. Daarnaast schrijft hij het gastronomische blog Et toque! en is hij auteur van diverse boeken over gastronomie.

Inkijkexemplaar
Lessen in lekkers

Mac van Dinther is eetschrijver en culinair journalist. Hij schrijft al bijna twintig jaar een restaurantrubriek voor de Volkskrant. Eerder verscheen van zijn hand Gij zult goed eten. Rein Janssen is fotograaf die zijn beelden letterlijk voor de lens opbouwt. Hij staat bekend …
Lees verder

Inkijkexemplaar
De Perzische keuken

De Brits-Iraanse kok Yasmin Khan ging in Iran op zoek naar de heerlijkste recepten. Ze werd verwelkomd in woningen in alle uithoeken van het land, van de besneeuwde bergen van Tabriz tot aan de granaatappelboomgaarden van Isfahan. Zo weefde zij …
Lees verder

Inkijkexemplaar
Nog meer uit Van Bovens oven

Yvette van B oven (Ierland, 1968) woont afwisselend in Amsterdam en Parijs. Ze is freelance foodstylist, receptuurschrijver en culinair redacteur. Ook illustreert ze voor bedrijven, voedselproducenten, boeken en tijdschriften. Haar werk verschijnt onder meer in bladen als delicious., Volkskrant Magazine, …
Lees verder

Inkijkexemplaar
Easy Peasy Lunchbox

Claire van den Heuvel en Vera van Haren zijn beide moeder van in totaal vier kleine ‘grote’ mannen. Beiden hebben een achtergrond op het gebied van voeding, psychologie en communicatie. Claire runt sinds 2008 haar eigen onderneming rondom gezonde voeding …
Lees verder


Echt bier kookboek

Torsten Goffin woont in Keulen en werkt als fotograaf, culinair journalist en scenarioschrijver voor televisie. Hij heeft een blog over ‘eten, drinken en andere cultuuruitingen’. Stevan Paul woont in Hamburg. Hij is kok, auteur van twee succesvolle kookboeken en de oprichter van …
Lees verder


VUUR + IJS

Darra Goldstein is oprichter van het bekroonde culinaire tijdschrift Gastronomica en schreef en redigeerde al meer dan tien boeken. Ze is gespecialiseerd in de keukens van het verre noorden en was adviseur voor het Noorse ministerie voor Cultuur en de …
Lees verder


Het Forest Feast kookboek voor kids

Erin Gleeson is gespecialiseerd in culinaire fotografie en illustraties. Ze werkt samen met verschillende chef-koks en restaurants, waaronder ook De Kas in Amsterdam. Na lange tijd in Ne w York te hebben gewoond, verhuisde ze naar de bossen van Noord-Californië. Daar begon …
Lees verder

Inkijkexemplaar
Zilt Zoet Zeeland

Annette van Ruitenburg (Culinair Eiland Projecten), kok, tuinierster en schrijver, daarnaast werkzaam als manager in de GGZ en als mediator. Sinds 2007 actief met Slow Food Texel. Verruilde 20 jaar geleden Amsterdam om te gaan wonen op een Waddeneiland. “Ik …
Lees verder


Home Made Zomer (paperback)

De zomer heeft zo veel verse groente en fruit vol smaak te bieden, dat u bijna niet hóéft te koken. Yvette weet uit ervaring dat u met dat mooie weer helemaal niet zoveel zin hebt om lang in de keuken …
Lees verder

Inkijkexemplaar
delicious. Feel Good Food

Valli Little is food director van de Australische delicious. Zij kookt als geen ander gerechten die iedereen inspireren. Valli staat garant voor een eenvoudige voorbereiding in de keuken en verbluffende resultaten op tafel. Niet voor niets is de Nederlandse delicious-redactie …
Lees verder

Inkijkexemplaar
Diabetes type 2? Maak jezelf beter!

Hanno Pijl is hoogleraar diabetologie en internist aan het Leids Universitair Medisch Centrum. Zijn specialisme is diabetes type 2. Hij geeft lezingen over dit onderwerp, doet onderzoek en is te zien in de documentaire ‘Keer diabetes om’. Karine Hoenderdos is …
Lees verder

Inkijkexemplaar
Hemsley + Hemsley Lekker en snel voor elke dag

Genieten van lekker eten, daar gaat het Jasmine en Melissa Hemsley om. Simpel om te maken, heerlijk om te delen en toevalligerwijs ook nog eens goed voor je. In 140 recepten – gebaseerd op natuurlijke, onbewerkte producten en rijk aan …
Lees verder


Nanban

‘Niemand heeft mij de Japanse keuken beter doen kennen en mij er enthousiaster voor gemaakt dan Tim Anderson. Met dit geweldige boek kan hij dat ook voor jou doen.’ Jay Rayner, Observer TIM ANDERSON is chef-kok van het Londense restaurant …
Lees verder

Inkijkexemplaar
delicious. hét groenteboek!

De echte groentekoks onder de culi-vrienden van delicious., onder wie Yolanda van der Jagt, Janneke Philippi en Kirsten Eckhart, geven samen hun beste recepten. Daarnaast biedt delicious. watertandend lekkere fotografie plus héél veel tips en basisinformatie over het kopen, schoonmaken …
Lees verder


Hete kolen – Het receptenboek

Jeroen Hazebroek is barbecuekok en kookt van jongs af aan op open vuur. In 2006 kwam hij in aanraking met de kamado en sinds 2007 is hij eigenaar van het bedrijf Het Kookvuur, dat zich bezighoudt met catering, demonstraties en …
Lees verder

Inkijkexemplaar
Bill’s Asian basics

De gerechten in Bill’s Asian basics zijn gebaseerd op Bills vele reizen en kookervaringen: een zelf bereid etentje in Singapore, een ontbijt met zakenlieden in Tokyo, street food van de vele eetstalletjes en opwindende gerechten in restaurants over de hele …
Lees verder


Een nieuwe manier van koken

Anna Jones is kok, kookboekenauteur en foodstyliste en levert culinaire bijdragen aan diverse Britse kranten en tijdschriften. Ze leerde het vak in de restaurantkeuken van Fifteen in Londen onder het toeziend oog van Jamie Oliver, en ze werkte met geliefde …
Lees verder


Meer smaak uit eigen tuin

James Wong is botanicus, schrijver van succesvolle tuinboeken en programmamaker uit Londen. Hij haalde een master in etnobotanie, volgde een opleiding bij de botanische tuinen van Kew en is sinds 2014 ambassadeur voor de Royal Horticultural Society (RHS). Aangezien zijn …
Lees verder


Home made Winter (paperback)

Net als bij Home Made verzorgde Yvette alles aan dit uiterst persoonlijke kookboek zelf: ze deed de vormgeving, maakte de illustraties en bereidde alle gerechten voor de fotografie. De prachtige foto’s werden gemaakt door haar man, fotograaf Oof Verschuren.   …
Lees verder

Inkijkexemplaar
Gij zult goed eten

Om de consument de weg te wijzen heeft eetschrijver en culinair journalist Mac van Dinther de 10 geboden van goed eten opgesteld. Elk gebod wordt onderworpen aan een diepgaand onderzoek waarin feiten van meningen worden gescheiden. Aan het einde wordt …
Lees verder


Puur natuur Baby en peuter

Chef-kok Alain Ducasse ontwikkelde al op jonge leeftijd een grote voorliefde voor mediterrane gerechten. In zijn indrukwekkende loopbaan – op dit moment leidt hij driesterrenrestaurants in Monaco, Parijs en Londen – is hij steeds op zoek naar vernieuwing, niet alleen …
Lees verder


Uit de oven van Van Boven

Twee jaar lang bedacht Yvette voor Volkskrant Magazine elke week een ovenrecept. Meer dan 50 van de lekkerste en leukste gerechten uit de serie zijn nu gebundeld in dit fijne boek. Steeds met duidelijke, foolproof receptuur zoals we van Yvette …
Lees verder


Dutch Cook Book

Engelstalig boekje met 50 recepten uit de Hollandse keuken. Van hot lightning (hete bliksem) tot pancake puffs (poffertjes) en ginger nuts (pepernoten). Handzaam naslagwerk voor Nederlanders en niet-Nederlanders. Leuk als souvenir of om cadeau te doen aan (buitenlandse) familieleden of vrienden. Heruitgave in …
Lees verder


Een gouden greep uit delicious.

Een gouden greep uit delicious. bevat heerlijke recepten van delicious. friends. Culinaire experts die al jaren samen met de redactie van delicious. kookinspiratie geven. Proef de beste pannenkoeken van Yvette van Boven, maak de eenpansgerechten van Janneke Philippi, de Moorse …
Lees verder


Easy Peasy Family

Claire van den Heuvel en Vera van Haren zijn beiden moeder van in totaal vier ‘kleine-grote’ mannen. Claire is sinds 2008 founder van het succesvolle platform Bluebelle Foodworks waarbinnen Vera en zij regelmatig de krachten bundelen. Zo schreven ze in …
Lees verder

Inkijkexemplaar
Het Parijs Dieet

jean-michel cohen is een van de prominentste voedingsdeskundigen van Frankrijk. Hij heeft een zeer succesvolle praktijk waarin hij mensen met eetproblemen behandelt. Hij is een veelgevraagde gast op televisie en schreef een reeks boeken over voeding en afvallen waarvan wereldwijd …
Lees verder


delicious. 60x Easyrecepten

Valli Little is een van de meest succesvolle kookboekenauteurs van Australië. Valli Little heeft – voor zij hoofdredacteur werd van het tijdschrift delicious. – meegewerkt aan vele kookboeken van bekende auteurs, onder wie Bill Granger. Van haar hand verschenen meer …
Lees verder


delicious. 60x Grill

Valli Little is een van de meest succesvolle kookboekenauteurs van Australië. Valli Little heeft – voor zij hoofdredacteur werd van het tijdschrift delicious. – meegewerkt aan vele kookboeken van bekende auteurs, onder wie Bill Granger. Van haar hand verschenen meer …
Lees verder


delicious. 60x Oven

Valli Little is een van de meest succesvolle kookboekenauteurs van Australië. Valli Little heeft – voor zij hoofdredacteur werd van het tijdschrift delicious. – meegewerkt aan vele kookboeken van bekende auteurs, onder wie Bill Granger. Van haar hand verschenen meer …
Lees verder


De wilde keuken van Stéphane Reynaud

Stéphane Reynaud heeft een restaurant in Montreuil (nabij Parijs) in Frankrijk. Als kleinzoon van een slager groeide hij op met vlees, een product dat hij dan ook erg serieus neemt. Hij geniet ervan om te koken voor vrienden en familie …
Lees verder


Easy Curry Vegetarisch

Madhur Jaffrey is actrice en bestsellerauteur van kookboeken. In 1973 publiceerde ze haar eerste boek, An Invitation to Indian Cookery. Sindsdien schreef Jaffrey vijftien kookboeken, die vrijwel zonder uitzondering klassiekers werden. Haar kookserie voor de Britse bbc Madhur Jaffrey’s Indian …
Lees verder


Puur, lekker, vers

Tess Ward is foodblogger. Ze is opgeleid aan de prestigieuze kookschool Le Cordon Bleu en heeft gewerkt in de keukens van The Rivier Cottage, Harwood Arms en The Ritz. Ze is tevens receptontwikkelaar voor onder andere Heinz en Le Creuset. …
Lees verder


Het Nieuwe Proefboek

Peter Klosse is eigenaar van Hotel en Restaurant De Echoput bij Apeldoorn, oprichter van de Academie voor Gastronomie en Lector Gastronomie aan de Hotel Management School Maastricht. Zijn leven staat in het teken van het begrijpen van gastronomie. Angélique Schmeinck …
Lees verder


Vegan Delight

Saskia Roeda is ervaringsdeskundige als het gaat om gezond en toch heel lekker eten. Nadat zij rond haar dertigste serieuze darmproblemen kreeg, volgde ze verschillende diëten, diverse cursussen, maakte exotische detoxreizen en ontdekte de wereld van bourgondisch gezond eten. Sinds …
Lees verder