Chocolade Encyclopedie

Met een voorwoord van Pierre Hermé

Onmisbaar standaardwerk voor elke (thuis)kok, inclusief 1,5 uur durende dvd met patisseriecursus

De Chocolade-encyclopedie is een essentieel standaardwerk over een van de meest veelzijdige en geliefde producten uit de patisserie. Dit uiterst leerzame boek met tal van technieken en recepten zal zowel de hobbykok als de professionele kok aanspreken.


Auteur

Onder redactie van Frédéric Bau (École du Grand Chocolat Valrhona)

Druk

1ste

Formaat

23,8 x 27 cm

Omvang

416 pag.

Illustraties

kleurenfoto`s

Uitvoering

gebonden, met gratis dvd

Prijs

€ 39,95

ISBN

978 90 5956 406 0

NUR

440

Uitgever

Fontaine Uitgevers

Verschijnt/verschenen

september / Uitverkocht!


Meer dan 100 technieken uit de patisserie voor het werken met chocolade worden duidelijk geïllustreerd met stap-voor-stapfoto’s die de lezer helpen foutloze creaties te maken. Bovendien zijn meer dan 150 recepten opgenomen, van alle grote klassiekers als éclairs, Schwarzwälder en macarons tot eigentijdse desserts. Een aantal van de grootste Franse patissiers geven hun geheimen en signatuurgerechten prijs: Christophe Michalak (Plaza Athénée), Gilles Marchal (Maison du chocolat), Christophe Adam (Fauchon) en vele anderen. De bijgevoegde dvd biedt heldere instructies om de verfijnde bereidingen onder de knie te krijgen. De École du Grand Chocolat Valrhona is een instituut met vijf opleidingscentra in Frankrijk, waar niet alleen aan professionals uit de hele wereld maar ook aan het grote publiek de finesses van het werken met chocolade wordt bijgebracht. Valrhona geldt wereldwijd als dé fabrikant van chocolade van de hoogste kwaliteit.