Bos op je bord

Met 150 recepten voor de fijnproever

Gourmand World Cookbook Awards 2009 riep Bos op je bord uit tot `Beste van Nederland` in de categorie culinaire monografie. ‘Sommighe zijn eetbaar; sommighe fenijnigh ende doodelijck’, schreef de Vlaamse geneesheer Dodoens in 1554. Ook oude volksnamen zijn veelzeggend: heksenboleet, duivelsei, kinderen der duisternis… Deze dreigende bewoordingen weerspiegelen de angst die wij in onze cultuur voor deze intrigerende plantengroep hebben.


Auteur

Ria Loohuizen

Druk

1ste

Formaat

20 x 23 cm

Omvang

176 pag.

Illustraties

kleurenfoto`s en tekeningen

Uitvoering

gebonden

Prijs

€ 19,95

ISBN

987 90 5956 283 7

NUR

440

Uitgever

FONTAINE UITGEVERS

Verschijnt/verschenen

09-2009 / Uitverkocht!


In Nederland is het plukken en eten van wilde paddestoelen dan ook weinig in trek. Lange tijd aten we niets anders dan de bleke kweekchampignon, maar gelukkig lijken top- en thuiskoks andere gekweekte en wilde paddestoelen langzaam te herontdekken. Dit boek wil de misvattingen, het onbegrip en de onwetendheid over de paddestoel ontzenuwen.

In Bos op je bord worden ruim vijftig verschillende soorten paddestoelen behandeld, die stuk voor stuk in ons land geplukt kunnen worden. Behalve een cultuurhistorische verhandeling bevat het boek gedetailleerde beschrijvingen van elke soort en richtlijnen voor het vinden, plukken, schoonmaken en bewaren. De ruim 150 smakelijke recepten, waaronder zelfs enkele desserts, laten zien hoe veelzijdig paddestoelen zijn.