Bon appétit

Een enigszins ongestructureerde encyclopedie van culinaire zaken

Bon Appetit_cover Deze culinaire inventaris bevat het beste van alles en overal!

Vergroot je productkennis en leer alles over grote chefs, culinair-historische weetjes, de beste dranken en de bereiding van klassieke gerechten.

  • Wat zijn wereldwijd de beste wijngaarden?
  • Welke levensmiddelen moet je in de koelkast bewaren en welke juist niet?
  • Hoe bereid je het perfecte ei?
  • Waardoor zijn chef-koks als Pierre Gagnaire, Alain Passard en Auguste Escoffier bekend geworden?
  • Welke smaken gaan goed samen?
  • Welk voedsel zorgt voor een slechte of frisse adem?

Naast een heleboel waardevolle basiskennis, weetjes en goed bewaarde culinaire geheimen vind je in Bon appétit vele recepten. Van couscous en bouillabaisse tot aan variaties voor mayonaise en sushi. Maar, zoals gezegd, alleen het beste van het beste! Verslind dit boek in een keer of blader er af en toe doorheen en neem alle informatie beetje bij beetje in je op.

 


Auteur

François-Régis Gaudry

Druk

Formaat

24,5 x 32,8 cm

Omvang

336 pag.

Illustraties

kleurenfoto's en tekeningetjes

Uitvoering

gebonden

Prijs

€ 34,95

ISBN

978 90 5956 710 8

NUR

440

Uitgever

Fontaine Uitgevers

Verschijnt/verschenen

10-2016

In de pers

‘Een van de leukste kookboeken die ik in jaren heb gezien.’ – Jonah Freud, Het Parool *****

‘Kostelijk! Een boek om breed glimlachend door te grasduinen en en passant een heleboel van op te steken.’ – Janneke Vreugdenhil, NRC Handelsblad

‘Fransen die durven lachen met gastronomie, heerlijk! Bon appétit doet het stijlvol: grondig gedocumenteerd, maar met een lichtvoetigheid die je zelden aantreft in een encyclopedie.’ – Dorien Knockaert, De Standaard Magazine

Bestel Download cover Inkijkexemplaar


François-Régis Gaudry is een Franse journalist. Hij is redacteur voor het weekblad L’Express en presenteert op zondagochtend het culinaire radioprogramma ‘On va déguster’ op France Inter. Daarnaast schrijft hij het gastronomische blog Et toque! en is hij auteur van diverse boeken over gastronomie.