Birth of Life

Birth of Life is een fascinerend document in woord en beeld met een intrigerend verhaal, dat ons laat zien wie wij zijn en wat onze rol is in een groter geheel: de levenscyclus die ons allen verbindt en vormt.

Simone de Geus begon op 1 januari 2012 met het iedere dag fotograferen van een pasgeboren kind dat nog geen vierentwintig uur oud was, gewoon zoals het was: puur. Dit heeft ze gedaan tot en met 21 december 2012. Overal waar ze kwam, voelde ze dat de ruimte gevuld was met emoties: tomeloze blijdschap, ontroering, verbazing en onvoorwaardelijke liefde. Het was alsof de verandering werd ‘omarmd’, door ouders én kind. Alle 355 foto’s van nieuwe mensjes die ze gemaakt heeft in 2012, vormen samen een symbool voor de start van een nieuwe generatie in een nieuwe periode.

Simone de Geus (1974) is een gerenommeerd fotografe, bekend van talloze reportages in diverse toonaangevende tijdschriften, zoals Eigen Huis & Interieur, vtwonen en Elle Decoration. Een greep uit haar exposities: Fotofestival Turnhout, Paul Pim in Oudenbosch en het TweeSteden ziekenhuis in Tilburg.

Vanaf 5 november 2013 is Birth of Life 3 maanden in de vorm van een expositie te zien in het theater van Prenatal Hearts flagshipstore in Amersfoort.

Dit bericht is geplaatst in Cadeauboeken & meer, Oud. Bookmark de permalink.