Andina

Het hart van de Peruaanse keuken. Recepten en verhalen uit de Andes.

Hommage aan de Andes, haar keuken, bewoners en tradities

Auteur

Martin Morales

Druk

Formaat

19 x 24,5 cm

Omvang

192

Illustraties

kleurenfoto`s

Uitvoering

Gebonden

Prijs

€ 27,-

ISBN

9789059568433

NUR

442

Uitgever

Fontaine Uitgevers

Verschijnt/verschenen

augustus 2018
Bestel Download cover


De Peruaanse keuken is een van de modernste en tegelijkertijd oudste keukens ter wereld. Het hart van deze keuken ligt in het Andes-gebergte. Dit is de streek waar de moeder en grootmoeder van Martin Morales vandaan komen.

Morales verzamelde traditionele verhalen en recepten, sommige meer dan 1000 jaar oud, en vulde die aan met eigentijdse, kleurrijke creaties. De meer dan 110 verrassende en makkelijk te maken gerechten in het boek zitten vol verse ingrediënten en uitgesproken smaken. Van zoete-aardappelpannenkoekjes, zeebaarsceviche met avocado, lamsfilet met macapoeder, pompoenstoof met mais en peterselie tot vlierbessenijs.

Met Andina zet je de kleuren, smaken en texturen van de Andes thuis op tafel.

‘Verhalen over de mensen en cultuur in het Andesgebergte, verteld met prachtige foto’s, en recepten boordevol zonnige smaken.’ – Jamie Magazine over Andina

‘Echt een fantastisch boek! Ik wil er meteen uit koken!’ José Pizarro, auteur van Pizarro: de authentieke Spaanse seizoenskeuken en Basque

Martin Morales werd geboren in Lima, Peru, en kookt al sinds zijn negende. Na een succesvolle muzikale carrière bij Apple’s iTunes en Disney Music besloot hij zich toe te leggen op zijn passie voor de Peruaanse keuken. Morales woont al meer dan 20 jaar in Londen, waar hij vier succesvolle restaurants heeft, onder andere Ceviche en Andina.