Afrika

Ontmoetingen tussen Caïro en Kaapstad

Oogstrelend verslag van een reis door Afrika

Dwars door Afrika, van Caïro tot aan de Kaap: een jaar lang doorkruiste Michael Boyny zandwoestijnen en jungles, beklom hij bergen en bezocht hij afgelegen dorpen. Hij zag spectaculaire landschappen en dieren en sprak met Masaï, de Samburu, de Mursi en de Ndebele. Dat leidde tot authentieke, vaak verrassende foto’s en fijngevoelige, bijzonder intense portretten – een liefdesverklaring aan Afrika zonder alle gangbare clichés.


Auteur

Michael Boyny

Druk

Formaat

23,9 x 25,5 cm

Omvang

240 pag.

Illustraties

kleurenfoto's

Uitvoering

gebonden

Prijs

€ 19,95

ISBN

9789059565043

NUR

410

Uitgever

Fontaine Uitgevers

Verschijnt/verschenen

01-2014 / UITVERKOCHT!
Download cover


Nieuwsgierig en vaak van de ene in de andere verbazing rollend, rijden Michael Boyny en zijn vrouw Sabine vanuit München met een oude vrachtwagen duizenden kilometers door onbekend gebied. Ze rijden ronkend over stoffige straten en volgen wegen vol gaten, dwars door woestijnen en over gebergten. Ze zien landschappen die zo wijds zijn dat ze zich verloren wanen. En ze stellen zich open voor de mensen en hun zo totaal andere culturen.

 

Ze beleven bitterkoude nachten onder een prachtige sterrenhemel in de woestijn van Soedan en trekken dwars door het hoogland van Ethiopië, de droomlandschappen van Kenia, Tanzania en Zuid-Afrika, ontmoeten de Masaï en beleven de dierenwereld van de Serengeti en de tropische oerwouden van Oeganda, Congo en Rwanda. Ze ontdekken hoe vriendelijk de boeren en de vissers aan het (nu nog) visrijke Malawimeer zijn. Bij de Ndebele, Kwe en Himba krijgen ze het gevoel aan de ‘wieg van de mensheid’ te staan. In Zuid-Afrika komen ze op weg naar de majestueuze Tafelberg door de armzalige townships alvorens ze de glamoureuze wereld van Kaapstad binnenrijden.

 

Michael Boyny en zijn vrouw ontdekken dat de werkelijkheid in Afrika veel weerbarstiger, complexer en extremer is dan ze zich hadden voorgesteld. Ze keren terug met herinneringen aan talloze aangrijpende belevenissen en met prachtige foto’s waaruit dit spannende continent in al zijn veelzijdigheid en schoonheid naar voren komt.
 

Michael Boyny (1963) is freelancefotograaf met bijzondere aandacht voor reizen en eten. Door zijn werk komt hij op alle continenten en zijn foto’s worden internationaal door verschillende uitgevers en tijdschriften gepubliceerd. Zijn boeken zijn al herhaaldelijk bekroond. Michael Boyny woont in de buurt van Nümbrecht in het Bergische Land in Duitsland. Ga voor meer informatie naar www.boyny.de