À propos Bistro

Elke culinaire regio in Frankrijk dankt zijn identiteit aan zijn lokale specialiteiten, die stuk voor stuk alle kooktrends hebben doorstaan en nog steeds dagelijks op het menu staan, of het nu in de bistro op de hoek is of tijdens de uitgebreide smulpartijen thuis op zondag. Ze maken onderdeel uit van de tradities, geschiedenis en nationale trots van Frankrijk. À propos Bistro is niet zomaar een kookboek. Het neemt de lezer mee op een rondreis door alle culinaire regio’s en langs typisch Franse gebruiken. Uiteraard worden de klassieke Franse gerechten zoals maman die vroeger op zondag op tafel zette, opgevoerd.

En passant worden ook de regels van pétanque uitgelegd, zien we hoe croissants worden gemaakt, leren we wijnen uit de verschillende wijnstreken kennen, ontmoeten we het nationale rugbyteam en leren we een paar oude Franse volksliedjes.

Ruim 300 recepten worden afgewisseld met portretten van mensen die op een of andere manier hun plaats hebben in de regionale Franse gastronomie. Liefdevol en humoristisch worden de gerechten, gebruiken en wetenswaardigheden beschreven en geïllustreerd met prachtige afbeeldingen en geestige illustraties. Stéphane Reynaud heeft een restaurant in Montreuil in Frankrijk. Als kleinzoon van een slager groeide hij op met vlees, wat hij dan ook erg serieus neemt. Hij geniet ervan te koken voor vrienden en familie – niet in de laatste plaats voor zijn drie kinderen.

Kijk hier voor de paperback editie.

Dit bericht is geplaatst in Culinair, Oud. Bookmark de permalink.