À propos Bistro

Een waar feestmaal voor de zintuigen!

Auteur

Stéphane Reynaud

Druk

3de

Formaat

26,9 x 20,4 cm

Omvang

480 pag.

Illustraties

ruim 300 kleurenfoto`s

Uitvoering

gebonden

Prijs

€ 34,95

ISBN

978 90 72975 03 4

NUR

440

Uitgever

FONTAINE UITGEVERS | LANNOO

Verschijnt/verschenen

UITVERKOCHT

In de pers

Dagblad van het Noorden, Elsevier, Linda

Download cover


Elke culinaire regio in Frankrijk dankt zijn identiteit aan zijn lokale specialiteiten, die stuk voor stuk alle kooktrends hebben doorstaan en nog steeds dagelijks op het menu staan, of het nu in de bistro op de hoek is of tijdens de uitgebreide smulpartijen thuis op zondag. Ze maken onderdeel uit van de tradities, geschiedenis en nationale trots van Frankrijk. À propos Bistro is niet zomaar een kookboek. Het neemt de lezer mee op een rondreis door alle culinaire regio’s en langs typisch Franse gebruiken. Uiteraard worden de klassieke Franse gerechten zoals maman die vroeger op zondag op tafel zette, opgevoerd.

En passant worden ook de regels van pétanque uitgelegd, zien we hoe croissants worden gemaakt, leren we wijnen uit de verschillende wijnstreken kennen, ontmoeten we het nationale rugbyteam en leren we een paar oude Franse volksliedjes.

Ruim 300 recepten worden afgewisseld met portretten van mensen die op een of andere manier hun plaats hebben in de regionale Franse gastronomie. Liefdevol en humoristisch worden de gerechten, gebruiken en wetenswaardigheden beschreven en geïllustreerd met prachtige afbeeldingen en geestige illustraties. Stéphane Reynaud heeft een restaurant in Montreuil in Frankrijk. Als kleinzoon van een slager groeide hij op met vlees, wat hij dan ook erg serieus neemt. Hij geniet ervan te koken voor vrienden en familie – niet in de laatste plaats voor zijn drie kinderen.

Kijk hier voor de paperback editie.