50 koks en 1 boer

27 Michelinsterren op het erf

Nooit eerder werkten zo veel topkoks samen aan één kookboek. In dit boek presenteren 50 topkoks, samen goed voor 27 Michelinsterren, en hobbykoks hun favoriete recepten. Boer Ben te Voortwis uit Baambrugge nodigde hen stuk voor stuk uit op zijn boerderij De Lindenhoff en liet hen hun favoriete gerecht koken met topproducten van de boerderij . Boerderij Lindenhoff levert onder andere groente, kaas, vlees, kruiden en oliën aan meer dan 200 van de beste restaurants in Nederland. 50 koks en 1 boer is meer dan een opsomming van recepten. De lezer leert elke kok een beetje kennen door de verhalen die zij over henzelf en hun gerechtkeuze vertellen. Deze componenten maken het boek tot een culinair document en een uniek receptenboek. Met bijdragen van Jonnie Boer (De Librije), Jerry Bastiaan (Karel V), Edwin Kats (La Rive), Cees Helder (voorheen Parkheuvel), Lucas Rive (De Bokkedoorns), en vele anderen.


Auteur

Lise Goeman Borgesius & Ben te Voortwis

Druk

2e Druk

Formaat

23 x 28 cm

Omvang

144 pag.

Illustraties

ca. 300 kleurenfoto`s

Uitvoering

gebonden met stofomslag

Prijs

€ 29,95

ISBN

978 90 5956 151 9

NUR

440

Uitgever

FONTAINE UITGEVERS

Verschijnt/verschenen

05-2009


Lise Goeman Borgesius schrijft met veel passie over eten en bracht in 2004 haar eerste kookboek Franse Wellust uit. Alain Caron schrijft kookboeken, fotografeert, maakt olijfolie, importeert wijn, presenteert op tv en kookt op locatie. Hij woont al twintig jaar in Nederland, maar is op en top een Fransman. Ben te Voortwis heeft samen met zijn vrouw Ria zijn passie voor gezond en lekker eten weten om te zetten in een succesvol bedrijf: boerderij Lindenhoff.