50 Curry’s uit Thailand

50 curry's uit Thailand De beste Thaise curryrecepten verzameld in een handzaam boek

Bekende favorieten als Groene curry, regionale specialiteiten als Zuidelijke kipcurry, Gevulde kerriemossselen en Pittige roer­bak van zeebanket – ze zijn nu allemaal te vinden in het nieuwe boek van de vermaar­de Thaise chef Vatcharin Bhumichitr. De authentieke en uiterst gevarieerde Thaise keuken is beroemd om het gebruik van verse kruiden en groenten. Maar het begint allemaal met het maken van een goede cur­rypasta – het hart van vrijwel ieder curry – bereid met aromatische kruiden en specerij­en. Vatch begint dan ook met het uitleggen hoe je een reeks van deze pittige mengsels maakt. De prachtige foto’s en handige tips helpen je vervolgens de niet te versmaden groente-, vlees- en viscurry’s zelf te berei­den. 50 Curry’s uit Thailand is de opvolger het succesvolle 50 Curries uit India en heeft hetzelfde aantrekkelijke miniformaat.

Eerder verschenen: 50 curries uit India 


Auteur

Vatcharin Bhumichitr

Druk

Formaat

15,5 x 19,7 cm

Omvang

224 pag.

Illustraties

kleurenfoto's

Uitvoering

paperback

Prijs

€ 12,95

ISBN

9789059566200

NUR

442

Uitgever

Fontaine Uitgevers

Verschijnt/verschenen

06-2015

In de pers

Bestel Download cover


vatcharin bhumichitr kwam in 1976 naar Londen en ontwikkelde zich sindsdien tot een van Engelands beste Thaise chefs en kookboekenschrijvers. Tegenwoordig woont en werkt hij weer in Thailand. Van zijn hand verscheen onder meer 70 Thaise curry’s. Vatch’ werk is vertaald in zes talen.