50 curries uit India

Zonder twijfel is de Indiase keuken een van de fascinerendste, echt grote wereldkeukens, die zich ‘anders dan de Franse, de Chinese of de Italiaanse keuken’ kenmerkt door een veelvuldig en geraffineerd gebruik van specerijen. Dat komt het verrukkelijkst tot uiting in de geuren, aroma’s en smaken van de befaamde curries van India. Camellia Panjabi heeft alle duizenden stukjes van die culinaire en gastronomische legpuzzel in elkaar geschoven. Het boek bevat een inleiding waarin ze uitvoerig ingaat op de bereidingstechnieken van een curry, en ook op de manier waarop het gerecht zijn smaak, aroma en kleur krijgt. Om een complete maaltijd te kunnen presenteren, zijn vijftig bijgerechten opgenomen, variërend van rijst, linzen en brood tot groenten en chutneys en bovendien is een aantal nagerechten gegeven. 50 curries uit India is daarmee een onmisbaar kookboek voor wie zich serieus, succesvol en zonder frustraties met de Indiase keuken wil bezighouden.

Dit bericht is geplaatst in Culinair, Oud. Bookmark de permalink.