010 020

Over voetbal en clubliefde

De verschillen en overeenkomsten tussen de fans van twee voetbalgrootmachten

Bijgeloof en rituelen

Voor deze voetbalfans is de club het leven met alle geluk en ongeluk dat daarbij hoort. Hun bijgeloof en rituelen verbazen en vertederen. De anekdotes zijn vaak hilarisch. Hun levensverhalen indrukwekkend. De gelukkigen onder hen maken van hun clubliefde zelfs hun beroep. Supporters zeggen dat die liefde in hun bloed zit. Ze zeggen dingen als: “god is niet voor Feyenoord” of “Bij de derde ster voor Ajax leken de tranen van de tribunes af te rollen.”

Klassieker

Er is geen Ajax zonder Feyenoord en geen Feyenoord zonder Ajax. De één kan niet zonder de ander. Dat weten alle supporters en heel voetbalminnend Nederland. Daarom bemoeit iedereen zich ermee en daarom kiest iedereen partij in De Klassieker.

Het is de diepgekoesterde wens van veel voetbalfans en de auteurs van dit boek dat Feyenoord- en Ajaxsupporters in de toekomst weer met elkaar in het stadion De Klassieker kunnen bekijken.


Auteur

Albert Dogger en Bas van der Wel

Druk

Formaat

19,5 x 26 cm

Omvang

176 pag.

Illustraties

kleurenfoto's

Uitvoering

gebonden met tweezijdig bedrukt stofomslag

Prijs

€ 24,95

ISBN

9789059565258

NUR

489

Uitgever

Fontaine Uitgevers

Verschijnt/verschenen

02-2014 / UITVERKOCHT!
Download cover Inkijkexemplaar


Ajacied en schrijver Albert Dogger en Feyenoorder en fotograaf Bas van der Wel reisden voor dit boek drie jaar door Nederland. Dit unieke duo maakte dat supporters hun harten en huizen openden om hun absolute liefde voor de club te laten zien. Met als resultaat meer dan 80 supportersverhalen. En één ding werd hen duidelijk. De passie die de supporters voor hun ploeg voelen zit even diep of het nu om Ajax of om Feyenoord gaat. Daarin lijken ze ook zo op elkaar, of zoals een supporter zei: “Alleen de pyjama is anders.”

Albert Dogger is historicus en journalist en heeft een voorliefde voor voetbalclub Ajax. Bas van der Wel is fotograaf en Feyenoord-supporter en heeft de voetballiefhebbers uit 010 – 020 op ongekunstelde wijze geportretteerd. Hun verdeeldheid weerhield hen er gelukkig niet van om hun krachten te bundelen en dat resulteerde in een prachtig boek.