erratum.indd Erratum bij Home Made Winter

Bij het boek Home Made Winter van Yvette van Boven is een extra waarschuwing van toepassing bij het maken van de appelcider op blz. 90-93. Dit geldt voor de 1e (ISBN 978 90 5956 398 8) t/m 4e druk (ISBN …
Lees verder


DWKAardbeien De wilde kalender

Afgelopen dinsdag is het boek van Elsje Bruijnesteijn, De wilde kalender, ten doop gehouden in kasteel Groeneveld in Baarn. In de historische keuken overhandigde Elsje het eerste exemplaar aan Baaf Vonk, kok-historicus en actief in de Youth Food Movement van …
Lees verder


Annemieke & Janine Jansen_zwkopie Hartstikke lekker

De titel zegt het al, een boek vol heerlijke recepten. En gezond! Met deze recepten – grotendeels gebaseerd op de mediterrane keuken – verklein je de kans op hart- en vaatziekten, nieraandoeningen en herseninfarcten. De auteurs zijn zussen, Annemieke is …
Lees verder


Herman den Blijker De boon op het podium tijdens BonenBorrel

Tijdens een druk bezochte BonenBorrel in restaurant Las Palmas introduceerde chefkok Herman den Blijker maandag 11 mei jl. zijn nieuwe kookboek ‘Herman over Bonen’. Herman vond het hoog tijd dat Nederland de boon serieus neemt. Bonen zijn namelijk gezond, rijk …
Lees verder


omslag-herman-over-bonen-31mrt-v3 Nieuw kookboek van Herman den Blijker

Herman over bonen Er zijn boeken vol geschreven over paddenstoelen, wild en vergeten groenten. Maar over bonen – waarvan we veel meer eten dan van al deze producten bij elkaar – zijn nauwelijks kookboeken verschenen. Herman den Blijker vond het …
Lees verder


Yvette van Boven portret copyright Oof Verschuren Yvette van Boven wekelijks op het vernieuwde Foodtube.nl!

Vandaag gaat de vernieuwde Foodtube.nl online, kijk hier Diverse vaderlandse kookhelden en andere gastronomen zullen via video’s hun geheimen en hun passie met je delen. Eerdere video’s werden, inclusief het Foodtube-kanaal op YouTube, al bijna 10 miljoen keer bekeken, maar …
Lees verder


Taarten in stijl taart Gaaf gebak!

Vanaf nu kun je concurreren met je banketbakker. Moniek Rump geeft in haar boek Taarten in stijl alle geheimen prijs hoe je zelf de meest prachtige en lekkere taarten maakt.  En helemaal niet moeilijk. Zo gebruikt ze voor de afwerking …
Lees verder


HEMSLEYHEMSLEY_Final_crop-7725 fotocredits Nick Hopper Hemsley + Hemsley: De kunst om goed te eten

Jasmine en Melissa Hemsley hebben een opzienbarende, nieuwe manier van koken ontwikkeld voor iedereen die van lekker eten houdt, zich goed wil voelen en eruit wil zien als de beste versie van zichzelf. Ze inspireren je met hun praktische, nuchtere …
Lees verder